Hjem | Om oss | Kontakt


Fra en pilegrims-vandring til kapellet

Bord og høyttalerhylle

Vi har fått et flott nytt bord utenfor kapellet. Det er nå plassert der det skal være, nivellert med grus rundt, takket være flott dugnadsinnstas!

Og høttaleren inne i kapellet har fått "et sted å være":

Takk for innsaten til montørene. Vi slår av høyttaleren når vi ikke er der, ved å trekke ut kontakten.

 

Skistativ!

Vi har nå fått et flott, nytt skistativ til venstre for inngangsdøra på kapellet. Det ble satt opp i mars 2021. Kombiner kirkebesøk med en tur i Marka!

 

Vi er i gang!

Det har alt vært to sportsandakter på Fjellseter i år. Vi har så vidt holdt oss under besøksgrensen på 10. Her ser vi Robert synge preludiet (Robert: Hva var det den gamle Frelsesarmesangen het?), assistert av andaktsholder Ranfrid Forsell. (7.2.2021).

Planen for 2021 er klar

Aktiviteten i kapellet skal etter planen starte 31 januar, og det blir deretter gudstjeneste/sportsandakt hver søndag kl 1115. Siden vi ikke vet hvordan koronasituasjonen utvikler seg, tas det forbehold. Følg med i avisen og på nettet (blant annet denne hjemmesiden).

Julaften var det fullt i mange kirker. Da samlet arbeidsutvalget i Fjellseterkapellets Venner seg i kapellet til en kort juleandakt.

 

Anglican Church - første pinsedag 2017

49 deltok på den engelske gudstjenesten, med pastor April Almaas (midt i bildet). Etterpå var det rik bevertning og leker utenfor kapellet i det fine været.

Byåsen prostigudstjeneste annen pinsedag 2017

71 var med på gudstjensten, som ble ledet av Hans Kristian Solbu og Steinar Leirvik. David Scott Hamnes spilte, og Ingrid Ervik hadde hovedansvaret for bevertningen. Det var mange som hadde med kaker!

Prestene ledet an i leken etter gudstjenesten.

 

 

Fra gudstenesten 12 juni 2016 (Kristelig legeforening)

Etter gudstjenesten ble det arrangert en (tradisjonell) tur rundt Kobberdammen, til minne om Per Wik.

Johannes hjelper de yngre med forsering av en bru.

Man rigger seg til for lunsj ved Kobberdammen. Strålende vær!

 

Metodistkirken hadde speidergudstjeneste 1 mai 2016

Metodistkirkens speidergruppe hadde planlagt en intern andakt med konkurranser etterpå, men siden det dukket opp mange andre besøkende i det fine vårværet (gudstjenesten var annonsert i Adresseavisen), ble det i stedet en høytidelig andaktsstund med sanger, tale, opptakelse av nye speidere og bønn. Omtrent 45 hadde møtt opp til høytideligheten, som ble holdt utenfor kapellet.

Holy Riders-gudstjenesten 7 juni 2015 ble en stor opplevelse

Kapellet var fullsatt - sannsynligvis var det over 100 der. Stemningen var god. Man følte Guds nærvær.
I prekenen ba Jon Henrik Gulbrandsen oss om å huske to ting: "Du er større enn du har blitt!" og "Jesus gjør deg større." Et personlig vitnesbyrd gjorde inntrykk. Og Børge Pedersen og Dype Spor fikk det til å svinge. Her er Jarle Berg under forberedelsene til arrangementet.

Litt av "forsamlingen":

Mange kom med sykkel - kanskje litt færre en i fjor, men likevel ...

Etterpå var det grilling. Rikelig med mat! Og det smakte, med hvalkjøtt, hamburgere, pølser og det magen kan begjære. Dype Spor underholdt så det ljomet over Marka.

 

Godt besøkt gudstjeneste 2. påskedag

Hele 43 hadde funnet veien til Fjellseterkapellet en "vårgrå" dag på tampen av påsken - 2. påskedag.

En av grunnene til det gode besøket var nok barnedåpen. Lille Ellen ble døpt i kapellet. Det var Lars Sperre som forrettet og sto for dåpshandlingen.

KIA hadde ansvar for gudstjenesten 8 mars

Søndag 8 mars kl 1115 var det gudstjeneste i Fjellseterkapellet i regi av Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA). Astrid Eikseth var blomsteransvarlig og Johnny Phil medliturg.

Bildet under er fra kirkekaffen etter gudstjenesten 1 mars.

Dugnad ved kapellet

Lørdag 30 august i fjor var det dugnad i og ved kapellet - i strålende vær. 11 av venneforeningens medlemmer deltok. Man fikk stort sett gjort alt som var planlagt. Her en en liten bildreportasje: